יש כאבי ראש מציקים, שעליהם את מתגברת בקלות, עם משכך כאב או בלי, וממשיכה בשגרת יומך כרגיל. ואז יש את כאבי הראש החזקים האלה, שמשנים לך את כל היום, ושום דבר שאת עושה לא מעלים אותם. את מרגישה את הכאב בעיקר בצד אחד של הראש, את רגישה לאור, מרגישה פעימות בראש וסובלת מאאורה (הפרעות ראייה והפרעות חושיות), בחילות ועוד. זוהי המיגרנה, והיא גורמת לנשים בגיל המעבר ובמנופאוזה "כאב ראש״ של ממש.
מהו הקשר בין מיגרנה וגיל המעבר?
מחקרים רבים מראים כי קיים קשר חזק בין מצבה ההורמונלי של אישה למיגרנות. השינויים ברמת ההורמונים בתקופת גיל המעבר והמנופאוזה גורמים לכך שאצל נשים רבות התקפי מיגרנה נעשים תדירים וקשים יותר.
האם אסבול מכאבי ראש בגיל המעבר?
לנשים שנוטות לסבול מכאבי ראש כתוצאה מהורמונים, למשל מיגרנה לפני מחזור, בהריון או כאשר הן משתמשות בגלולות, יש הסתברות גבוהה יותר שהן יסבלו מכאבי ראש בגיל המעבר. אבל יש אור בקצה המנהרה. כאבי ראש הורמונליים פוסקים בדרך כלל כאשר את מגיעה למנופאוזה (מפסיקה לקבל את המחזור החודשי), תקופה שבה רמות ההורמונים אינן משתנות והן נמוכות באופן עקבי. לאחר גיל 60, רק 7.5% מהנשים סובלות ממיגרנה.
האם לפנות לרופא?
כאבי ראש עשויים לעבור ללא טיפול מיוחד, אבל אם את סובלת מכאבי ראש חזקים או מיגרנות, והם שונים או חזקים במיוחד, מומלץ להתייעץ עם רופא. הרופא יוכל לאבחן האם המיגרנות קשורות לגיל המעבר, ולהמליץ באילו דרכים תוכלי להקל את כאבי הראש.
16 במרץ 2020