האם את מרגישה דחף לא ברור לנקות את רצפת המטבח או לרדת למטה כדי לזרוק את הבקבוקים במחזורית בדיוק כשבן הזוג שלך טוען שזהו הזמן ללכת לישון? ואת רק מקווה שיירדם לפני שאת מגיעה למיטה? האם מצאת את עצמך תוהה מה קרה לתשוקה שלך בתוך מערכת היחסים? שינויים הורמונליים שאת חווה בגיל המעבר הם אולי הסיבה לכך היות שהחשק המיני שלך יורד.
מהו חשק מיני?
לחשק מיני יש שלושה מרכיבים:
תשוקה – היא המרכיב הביולוגי. היא מאפיינת את המחשבות המיניות, המשיכה לאחרים והחיפוש אחר פעילות מינית וריגושים. תשוקה מינית משתנה בין אישה לאישה, וגם משתנה על בסיס יומי על פי הפעילויות היומיומיות, מתח ומצב בריאותי.
אמונות, ערכים וציפיות מפעילות מינית – התשוקה הטבעית שלך עשויה להשתנות על פי ההתייחסות האישית שלך למין, שמעוצבת לרוב על פי התרבות, דת, משפחה, חברים והשפעת המדיה.
מוטיבציה – כוללת את הרצון שלך להתנהג בצורה מינית בזמן מסוים ועם בן זוג מסוים. מכיוון שמוטיבציה מונעת על ידי גורמים רגשיים ובינ-אישיים, זהו הגורם המורכב ביותר של תשוקה. למשל, נשים רבות זקוקות לזוגיות חמה ואוהבת כדי להרגיש תשוקה.
מה גורם לירידה בחשק המיני בגיל המעבר?
פעמים רבות החשק המיני פוחת עם הגיל. הירידה בחשק המיני נפוצה יותר בנשים בסוף שנות ה- 40 ובשנות ה- 50 שלהן, אך השפעת הגיל משתנה מאישה לאישה. אצל חלק מהנשים יש ירידה משמעותית בחשק המיני בגיל המעבר ויש כאלה שאינן מבחינות בשינוי. השפעת הירידה ברמות האסטרוגן – כולל גלי חום, הזעה בלילה ויובש בנרתיק – יכולה גם כן להשפיע על החשק המיני. גם תסמינים אחרים, כמו בריחת שתן, דיכאון ושינויים במצב הרוח, יכולים להשפיע על החשק המיני של אישה.
כיצד תוכלי לשפר את החשק המיני בגיל המעבר?
אם תזהי את הגורמים המשפיעים על השינוי בחשק המיני שלך אולי תוכלי לשפר אותו. השתדלי לנוח, ארגני סביבה רגועה, שוחחי עם בן זוגך על הדברים ואולי ביחד תוכלו למצוא פתרון. נסו ליצור מפגשים אינטימיים מסוג אחר, למשל, צאו לארוחות רומנטיות או העניקו זה לזו עיסויים.
למרות שקשה לרבים מאתנו לדבר על בעיות בחיי המין שלנו, כדאי שתשוחחי על התחושות שלך עם הרופא שלך. הרופא יוכל להמליץ לך על טיפול מקומי כמו חומרי סיכה או שיפנה אותך ואת השותף שלך ליועץ שיכול לעזור.
19 במרץ 2020
פני אל הרופא שלך להתייעצות