מי לא אוהבת את תקופת האביב? אבל אף אחת לא אוהבת את האלרגיות שמביאים איתם הפרחים, נכון? וזה עוד יותר גרוע אם את צריכה להצליב את הרגליים כשאת מתעטשת כדי למנוע ״תאונה״. ומי לא אוהבת הומור טוב? אם שלפוחית השתן שלך לא עומדת בצחוק, בדיחה יכולה להפוך לסיוט מביך…
מה גורם לבריחת שתן?
רמות נמוכות יותר של אסטרוגן סביב גיל המעבר והמנופאוזה עלולים לגרום לדופן השופכה (הצינורית הקצרה שמובילה שתן מהשלפוחית אל מחוץ לגוף) להפוך לדקה יותר. בנוסף, עם הגיל, שרירי האגן באזור עשויים להיחלש. כתוצאה מכך, החל מגיל המעבר, נשים נמצאות בסיכון מוגבר לבריחת שתן.
שני הסוגים העיקריים של בריחת שתן בנשים הם:
- בריחת שתן ממאמץ, הנגרמת בשל שרירי אגן חלשים. התסמין השכיח הוא דליפת שתן בזמן שיעול, צחוק, התעטשות או הרמת חפצים. בריחת שתן ממאמץ שכיחה סביב גיל המעבר.
- דחיפות במתן שתן (שלפוחית רגיזה), נגרמת על ידי שרירי שלפוחית פעילים מדי או מגורים. התסמין העיקרי הוא הדחף הפתאומי להשתין, הקורה לעיתים תכופות, ולפעמים מלווה בדליפת שתן.
מה את יכולה לעשות כדי להפחית או למנוע בריחת שתן?
למרות שבריחת שתן היא מצב שכיח בגיל המעבר ואחריו, זוהי לא תוצאה בלתי נמנעת של הגיל, ואינך אמורה להתייחס אליה כמשהו תקין או לקבל זאת כעובדה אם היא מפריעה לשגרת יומך. ישנן דרכים שונות שאת יכולה לסייע לעצמך לשפר את בריחת השתן:
- שתי כמות מספקת של מים כדי לשמור על השתן דליל (שקוף וצהוב בהיר מאד)
- הימנעי ממאכלים או משקאות חומציים מאד או כאלה המכילים קפאין, שעשוי לגרות את דופן השלפוחית, לדוגמה, מיץ אשכוליות, תפוזים, עגבניות, קפה, משקאות תוססים עם קפאין.
- תרגלי את שרירי האגן. את יכולה לנסות תרגילי פילאטיס, פלדנקרייז ועוד.
האם לפנות לרופא?
אם את סובלת מבריחת שתן, התייעצי עם הרופא המטפל. לרשותו עומדים פתרונות שונים היכולים לסייע לך למנוע או להפחית את בריחת השתן.
22 במרץ 2020