תסמינים קוגניטיביים

אישה בגיל המעבר

רוצה להכיר
את סימידונה 6.5 מ"ג

את באמצע שיחה עם חברה, ומאבדת את כיוון המחשבה באמצע משפט.  את מוצאת את עצמך פחות ופחות סומכת על היכולת שלך לזכור משימות ומשימות לביצוע, ומרגישה שהמיקוד, יכולת הריכוז שלך, אינם כאתמול שלשום.

זהו אינו פרי דמיונך. זהו אחד התסמינים הפחות מוכרים של גיל המעבר – התסמינים הקוגניטיביים.

האם בעיות קוגניטיביות קשורות בהכרח לגיל המעבר?

נשים בגיל המעבר מתלוננות על תסמינים קוגניטיביים כמו קושי להתרכז, פזרנות ושינויים בזיכרון. למרות שנשים רבות משייכות חלק מתסמינים אלה לתגובה שלהן לגלי החום, הנחשב לתסמין השכיח ביותר בגיל המעבר, אין מחקרים שמראים על קשר בין התסמינים.

בעיות הזיכרון עשויות להיות קשורות לירידה הטבעית בזיכרון המתרחשת עם הגיל, מצבי רוח, או כתוצאה מתסמינים אחרים שמלווים את גיל המעבר והמנופאוזה.

גם כאן, לאסטרוגן חלק מהותי ביצירת התסמינים הפיזיים והקוגניטיביים שעוברים עלייך, עם השפעה משמעותית על הפעילות המוחית. לכן, יש המייחסים את השינויים הקוגניטיביים המתרחשים בגיל המעבר לירידה ברמות האסטרוגן.

יחד עם זאת, מחקרים לא מצאו קשר בין רמות האסטרוגן לבין שינויים קוגניטיביים וירידה בזיכרון. יש הסוברים שמתח, הפרעות שינה ושינויים במצב הרוח (השכיחים בגיל המעבר) משחקים תפקיד חשוב בהשפעתם על זיכרון וחשיבה.

ויש גם חדשות טובות: למרות הנטייה לירידה בזיכרון בגיל המעבר, מחקרים מראים שלאחר המנופאוזה, הזיכרון חוזר להיות כשהיה לפני גיל המעבר.

מה אפשר לעשות כדי לסייע במניעת איבוד זיכרון בגיל המעבר?

להחלטות שאנו לוקחות ולפעולות שאנו מבצעות יש חשיבות כבירה על ההתנהלות היומיומית שלנו, כמו גם על מצבנו הגופני והנפשי.

רוצה להישאר חדה וצלולה, מרוכזת ומלאת אנרגיה?

  • הקפידי להישאר פעילה חברתית, פיסית ומנטלית
  • אכלי מזון בריא
  • נסי להיגמל מעישון
  • שמרי על גבולות הגיוניים בצריכת אלכוהול
  • שמרי על משקל תקין, ועל רמות תקינות של כולסטרול ולחץ דם

 

ומה על המוח?

לא רק הגוף הפיזי מתחזק כתוצאה מתרגול, אלא גם המוח. אתגרי את מוחך בשלל פעילויות קוגניטיביות כמו תשבצים, לימוד על כלי נגינה, קריאת ספרים, לימוד שפה חדשה, אימוץ תחביב חדש ובכלל – חיפוש תחומי עניין חדשים, אחרים מאלה אליהם את מורגלת.

האם לפנות לרופא/ה?

אם את חשה לאורך זמן שינויים בריכוז, בזיכרון וביכולת להתמקד, מומלץ לגשת לגורם רפואי לייעוץ ומעקב. הרופאים/ות המטפלים/ות ידעו לאבחן את התסמין ולטפל בו ביעילות.

בחרי בית מרקחת

סימיודנה 6.5 מ

שימי לב הינך מופנה לאתר חיצוני. בהתאם לתקנון האתר, אין לנו שליטה ואיננו אחראים לאפליקציות או לתוכנם של אתרי אינטרנט אחרים אשר אליהם יש קישור מאתר זה והשימוש בהם על אחריות המשתמש.

סימידונה 6.5 מ

למידע נוסף ניתן לפנות בטלפון 02-5893939 או באתר www.rafa.co.il , אין להסתמך על התוכן והמידע לשם קבלת ו/או הענקת טיפול רפואי והוא אינו מיועד לבוא במקום העלון לצרכן ו/או התייעצות עם רופא מוסמך

לוגו רפא