פעילות גופנית בגיל המעבר

אישה בגיל המעבר רוכבת על אופניים

שירי נקש, דיאטנית קלינית מוסמכת

◄ למה להתאמן?

אישה בגיל המעבר רוכבת על אופנייםהפעלה של הגוף היא קריטית על מנת לשמור על הבריאות בכל גיל, ובעיקר בגיל המעבר, כאשר ישנה עלייה בגורמי הסיכון. פעילות גופנית מסייעת בשמירה על משקל תקין, בשיפור פרופיל השומנים בדם, בעלייה במסת השריר, בחיזוק מסת העצם, בעלייה במטבוליזם (חילוף החומרים בגוף) ובשיפור ההרגשה הכללית.

בנוסף ולא פחות חשוב, פעילות גופנית עשויה לסייע גם להפחתת סימפטומים נוספים של גיל המעבר כגון גלי חום, הפרעות בשינה וחרדות.

כדי לצלוח את גיל המעבר באופן מיטבי, לא מספיק לאכול טוב ונכון. אין ספק שהתזונה היא פקטור משמעותי יותר מאימונים גופניים (בערך, בגדול, 80/20 לטובת התזונה) – אבל הספורט נותן דברים שהתזונה לא יכולה לתת וממקסם את השפעתה.

◄איזה אימונים לעשות?

הפעילות הגופנית המיטבית צריכה לכלול הן אימונים אירוביים (כגון הליכה, ריצה, ריקוד או שחייה) והן אימוני כוח תחת התנגדות (של משקל הגוף או אמצעי כגון משקוליות) וזאת על מנת לבנות מסת שריר ולחזק את העצמות. איזה סוג פעילות הוא המומלץ ביותר? זה שתתמידו בו. כמה? כמה שיותר – אבל – כל דבר יותר טוב מכלום (כן, גם 12 דקות ביום, ואפילו פחות).

◄ כיצד להתחיל?

פעילות גופנית בגיל המעברכל הנהרות זורמים אל הים וכל ההתחלות קשות. איך מתגברים על כך? עוד לפני האימונים הייעודיים, מומלץ ביותר לקיים אורח חיים פעיל ולהגדיל את הפעילות שבו בהדרגה. למה הכוונה? במקום לרדת בתחנת האוטובוס המיועדת – לרדת תחנה קודם וללכת ברגל. במקום לעלות במעלית לקומה השמינית – לעלות לקומה 7 ואת הקומה הנותרת לעשות ברגל. להגדיל, בהדרגה ובאופן חכם, את הפעילות הגופנית שאת עושה. כל פעם עוד קצת ועוד קצת.

בחרי בית מרקחת

סימיודנה 6.5 מ

שימי לב הינך מופנה לאתר חיצוני. בהתאם לתקנון האתר, אין לנו שליטה ואיננו אחראים לאפליקציות או לתוכנם של אתרי אינטרנט אחרים אשר אליהם יש קישור מאתר זה והשימוש בהם על אחריות המשתמש.

סימידונה 6.5 מ

למידע נוסף ניתן לפנות בטלפון 02-5893939 או באתר www.rafa.co.il , אין להסתמך על התוכן והמידע לשם קבלת ו/או הענקת טיפול רפואי והוא אינו מיועד לבוא במקום העלון לצרכן ו/או התייעצות עם רופא מוסמך

לוגו רפא