שינוי באורח חיים:
אימוץ אורח חיים בריא עשוי לעזור לך להקל על תסמיני גיל המעבר.
- אכלי בריא – בגיל המעבר תזונה בריאה חשובה מתמיד. אכלי מוצרים דלי שומן ועשירים בסיבים, הוסיפי לתפריט שלך פירות, ירקות ודגנים מלאים. הימנעי מאלכוהול וקפאין אם נראה לך שהם מעלים את גלי החום.
- עסקי בפעילות גופנית – הקפידי על פעילות גופנית סדירה. פעילות גופנית מסייעת במניעת עלייה במשקל, משפרת את השינה ותרומם את מצב הרוח שלך. פעילות גופנית סדירה הוכחה כמחזקת את צפיפות העצם ומפחיתה את הסיכון לשבר בירך בגיל מבוגר.
- דאגי לשנת לילה טובה – נסי לשמור על לוח זמנים שינה עקבי. הימנעי מדברים העלולים לשבש את השינה שלך כמו קפאין או אלכוהול.
- אמצי טכניקות להפחתת מתח – עסקי באופן סדיר בטכניקות המיועדות להפחתת מתח כגון מדיטציה, יוגה וכדומה.
התחלה של משהו חדש:
גיל המעבר יכול להיות זמן טוב לעצור לרגע את מרוץ החיים ולהקדיש מחשבה על העתיד. בשלב זה, לרוב, נשים נמצאות בעשייה מרובה של קריירה, לימודים, הורות, משפחה ועוד ומעל זה נדרשות לשלב בין כל התחומים. לפנייך עוד שנים רבות של פעילות אם זה בעבודה ואם זה במשפחה, אבל לפנייך גם שנים רבות בהן את יכולה לעשות בשביל עצמך, להתמקד במה שמעניין אותך.
בשלב זה יתכן ואת פנויה יותר ויכולה לחשוב על לימודים, התפתחות אישית או מקצועית דבר שיכול להוביל אף לשינוי תעסוקתי. קיימת הנחה שגיל 40-50 הינו מאוחר מדי לשינוי בקריירה. אך עולם העבודה של היום השתנה לבלי הכר, כך שאולי עכשיו זה טוב לשינוי.
למה דווקא בגיל זה? כי בשנות החמישים מגיע הזמן להיות מדויקים יותר, לעשות בדק בית אישי ולתכנן קריירה שתתאים למי שהפכנו להיות היום עם כל ניסיון החיים שצברנו.
אחרי הכל צפויות לנו עוד שנים נוספות רבות של עשייה.
מתוך הבלוג בסלונה "לאהוב את העבודה"
24 בינואר 2016