בתקופת גיל המעבר, הגוף מתחיל לייצר כמויות אחרות (לרוב נמוכות) של אסטרוגן, פרוגסטרון ו/או טסטוסטרון. שינויים הורמונליים אלה יכולים לגרום לתסמינים שונים כמו שינויים במצב הרוח, גלי חום, נדודי שינה, הזעות לילה, יובש וגינלי, ירידה בחשק המיני ועוד.
אם את סובלת מתופעות שונות של גיל המעבר, ישנם אמצעים שונים שבעזרתם תוכלי להקל על התסמינים. ישנם טיפולים המכילים הורמונים ויש כאלה שלא. הרופא יתאים עבורך את אמצעי הטיפול על פי התסמינים שמהם את סובלת, מצבך הרפואי והעדפותיך.
- סגנון חיים – בתקופה זו עליך לאמץ אורח חיים בריא, הכולל תזונה מתאימה ומאוזנת לגיל המעבר, להפסיק לעשן ולעסוק באופן קבוע בפעילות גופנית.
- גוף נפש – טכניקות נשימה ורגיעה עשוי להקל תסמינים רגשיים. תרגול יוגה משפר את האיזון הגופני ומסייע בחיזוק הגוף, הקואורדינציה והנשימה, מפחית מתח, ועשוי לשפר את איכות החיים, גם בתקופת גיל המעבר.
- הורמונים חלופיים – תכשירים המכילים הורמונים שבתקופת גיל המעבר הגוף מפסיק בהדרגה לייצר. לנשים שעדיין מקבלות את המחזור החודשי, הרופא עשוי להמליץ על טיפול הורמונלי חליפי המשלב אסטרוגן ופרוגסטרון. נשים שעברו ניתוח להסרת השחלות או הרחם יקבלו טיפול הורמונלי המכיל אסטרוגן בלבד.
- תרופות ממקור צמחי – תרופות אלה מיועדות להקלת תסמיני גיל המעבר כגון גלי חום, הזעת יתר, הפרעות שינה, עצבנות ומצבי רוח דיכאוניים. תרופות אלה אינן מכילות הורמונים, והן מיועדות לנשים שמסיבות שונות אינן רוצות או אינן יכולות ליטול הורמונים. תרופות אלה ניתנות במרשם רופא.
בפגישה עם הרופא תוכלי להתייעץ על הטיפולים השונים ולמצוא את הדרך הטובה ביותר עבורך להקל תסמינים של גיל המעבר.
כיום יש מגוון דרכים להתמודד עם תסמיני גיל המעבר, מומלץ לפנות לרופא המטפל לקבלת מידע נוסף. הרופא יתאים עבורך את אמצעי הטיפול על פי התסמינים שמהם את סובלת, מצבך הרפואי והעדפותיך.