השמנה וחילוף חומרים איטי

אישה בגיל המעבר

רוצה להכיר
את סימידונה 6.5 מ"ג

נשים עשויות לעלות במשקל בתקופת גיל המעבר. החדשות הטובות: העלאת מודעות ושמירה על אורח חיים בריא, יכולים לעזור.

מה גורם להשמנה בגיל המעבר

גם כאן, שינויים ברמות ההורמונים משחקים תפקיד נכבד בתסמינים ואיתם גם ירידה בפעילות הגופנית ככל שעולה הגיל וירידה בקצב חילוף החומרים.

מה גורם לעלייה במשקל בגיל המעבר?

חילוף חומרים, או מטבוליזם, כולל את כל הפעולות שהגוף עושה כדי להפוך את המזון לאנרגיה, הדרושה לתפקוד תקין.  גורמים שונים, עליהם לא תמיד יש לנו שליטה, קובעים האם חילוף החומרים שלנו יהיה מהיר או איטי: גיל, מין וגנטיקה. שינויים הורמונליים בגיל המעבר מעלים את הסיכוי לעלות במשקל, בעיקר באזור  חגורת הבטן. ירידה ברמת האסטרוגן משפיעה על קצב חילוף החומרים, לשימוש פחות יעיל בפחמימות וסוכר וכתוצאה – לעלייה במשקל.

לשינויים הורמונליים מצטרפים גורמים נוספים העלולים להביא לעלייה במשקל: הזדקנות, ירידה באיכות השינה, סגנון חיים, ירידה במסת השריר ועלייה במסת השומן. (ירידה במסת השריר מובילה לירידה ביעילות השימוש של קלוריות).

מכל אלה יוצא, שגם נשים שמקפידות על אותה התזונה כפי שנהגו בעבר, עלולות לעלות במשקל בתקופת המעבר, במידה ולא יגבירו את קצב הפעילות הגופנית.

מהי הדרך הטובה ביותר למנוע עליה במשקל לאחר מנופאוזה?

פעילות גופנית בגיל המעבר

פעילות גופנית מסוג אירובי או תרגילי סיבולת וכוח, מסייעת להפחית קילוגרמים מיותרים ולשמור על משקל בריא. ככל שמגדילים מסת שריר, הגוף שורף קלוריות בצורה יעילה יותר, וכך קל יותר לשלוט במשקל.

לפעילות גופנית יש יתרונות רבים מלבד שמירה על המשקל:

  • שומרת על מפרקים ושרירים חזקים
  • עוזרת לפעילות המעיים
  • מקלה על דיכאון וחרדה
  • משפרת את עמידות הגוף לאינסולין
  • מורידה את הסיכון לדילול עצם – אוסטאופורוזיס
  • מורידה את הסיכון לתסמונת המטבולית, התקף לב, ומחלות לב אחרות

כדי להצליח להתמיד בפעילות גופנית:

  • בחרי פעילות שאת אוהבת. כך תגבירי את סיכויי ההתמדה.
  • מצאי שותף או שותפה לאימונים שיעזרו לך לשמור על מוטיבציה והתמדה.
  • בחרי תאריך התחלה ועמדי ביעד שקבעת לעצמך.
  • וכמובן – לפני כל פעילות, התייעצי עם הרופאים המטפלים לגבי אופן האימון ויכולתך לעמוד בו
 
תזונה נכונה ושמירה על משקל תקין בגיל המעבר

בכל הנוגע לשמירה על משקל – הנוסחה פשוטה: אם כמות הקלוריות ששורפים גבוהה מכמות הקלוריות שצורכים – שומרים על משקל תקין (ואף יורדים במשקל).

לכן, מומלץ להגביר מודעות לגבי כמות הקלוריות הנכנסת, לבחור במאכלים המכילים פחות קלוריות ולהגביר את קצב הפעילות הגופנית.

  • בחרי יותר פירות, ירקות, דגנים מלאים, מאכלים עתירי סיבים (עדיפות ללא מעובדים), ירקות מבושלים, אגוזים, סויה, בשר, דגים או עוף (המשמשים מקורות בריאים לחלבון).
  • קצת פחות מתוק – נסי להימנע מתוספות סוכר המתחבאות במשקאות ממותקים, מיצים, משקאות אנרגיה, מים בטעמים, קפה ותה ממותקים. גם עוגיות, עוגות, גלידות וסוכריות מכילות כמות עודפת של סוכר. רוצה להפחית את כמות הסוכר? התייעצי עם הרופאים המטפלים או עם דיאטנ.ית קליני. הם יסייעו לך לבנות תפריט מאוזן.
  • שמירה על שתיית אלכוהול מאוזנת – קלוריות רבות מסתתרות במשקאות אלכוהוליים. נסי להימנע משתייה מופרזת.

בחרי בית מרקחת

סימיודנה 6.5 מ

שימי לב הינך מופנה לאתר חיצוני. בהתאם לתקנון האתר, אין לנו שליטה ואיננו אחראים לאפליקציות או לתוכנם של אתרי אינטרנט אחרים אשר אליהם יש קישור מאתר זה והשימוש בהם על אחריות המשתמש.

סימידונה 6.5 מ

למידע נוסף ניתן לפנות בטלפון 02-5893939 או באתר www.rafa.co.il , אין להסתמך על התוכן והמידע לשם קבלת ו/או הענקת טיפול רפואי והוא אינו מיועד לבוא במקום העלון לצרכן ו/או התייעצות עם רופא מוסמך

לוגו רפא